sandorka
143 poze   20201 vizite

C_BERBEC GERMAN

Dinamica greutăţilor corporale la rasa berbec german :
Vârsta (în luni): 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Greutatea (în kg): 0,7 1,5 2,5 3,5 4,0 4,6 5,0 5,3 5,5
Greutatea normala este de 5,5 Kg, cea minima de 5 kg iar cea maxima e neprecizata.
1. Forma corpului si tipul
Corpul este lat, masiv, indesat dar nu bleg. Trunchiul apare scurt, lat in umeri, cu partea din spate bine definita si rotunjita. Ceafa este scurta, puternica si cu partea gatului scurta. Picioarele sunt scurte, drepte si foarte puternice. Iepuroaica este ceva mai fina, totusi trebuie sa aibe si ea o forma a corpului masiva. O gusa nu prea mare, corect formata, este permisa la femele.
2. Greutatea
Greutatea minima este de 4,50 kg, greutatea normala 5,50 kg, greutatea maxima 9 kg.
3. Parul
Puful este foarte dens si are un par bun, egal peste tot, nu prea aspru. Lungimea parului este de cca. 4 cm. Urechile sunt bine acoperite cu par.
4. Capul
Capul este un cap specific de berbec, care trebuie sa fie bine definit atat la mascul, cat si la femela. Trebuie sa fie scurt, cu fruntea si partea botului late si cu un nas puternic curbat (nas acvilin) si zona obrajilor este bine dezvoltata. Ochii sunt mari si nu bagati inauntru.
5. Urechile
Prezinta la baza margele (coroana) bine dezvoltate si impreunate si sunt purtate pe ambele parti ale capuluiin forma de potcoava, in mod tubular, cu deschizatura spre interior. Urechile sunt late, carnoase si bine rotunjite la capete. Lungimea este intre 38 si 45 cm.
6. Culoarea
Toate culorile in afara celei argintii sunt acceptate. Sunt valabile cerintele coloristice reprezentative fiecarei rase, la culorile gri si galben sunt valabile caracteristicile generale.
8. Defecte usoare
Corp intins, cap si coroana imperfecta, gat lung, urechi putin subtiri sau pliate, piele lasata, o gusa mai mare, usoare defecte ale culorii. Din punct de vedere coloristic sunt permise defectele prezentate in caracteristicile generale. Orice abatere de la caracteristicile generale.
9. Defecte grave
Deformari corporale. Forma a capului imperfecta, coroana nedefinita, una sau ambele urechi ridicate temporar. Mai putin de 38 cm si mai mult de 45 cm lungimea urechilor, putin puf, urechi subtiri sau pliate, gusa prea mare, blana prea scurta. Din punct de vedere coloristic sunt valabile defectele stabilite in rasele de pornire sau in caracteristicile generale. Orice abatere de la caracteristicile generale.Albumul selectat contine subalbume care pot fi accesate din lista de albume din partea stanga.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.