sandorka
143 poze   20201 vizite

F_Diareea la iepuri

Cauze ale diareei la iepuri:
Alţi factori favorizatori sunt furajele întarite, iar toamna este bogată în astfel de furaje (de exemplu : fânuri învechite).
Toamnele ploioase predispun de asemenea furajele la mucegăire, iar mucegăiurile sunt, de asemenea, factori care provoacă enteritele grave.
O altă cauză care poate determina apariţia diareei la iepuri este şi apa îngheţată de pe timpul iernii, în acele adăposturi aflate în aer liber. În lipsa apei proaspete, iepurele va linge gheaţa formată în adăpătoare, iar temperatura scăzută a acesteia va deregla echilibrul intestinal, în final provocând diaree la iepuri.
Simptome ale diareei la iepuri:
Primele simptome ale diareei la iepuri nu sunt greu de observat.
Fecalele au consistenţă diferită, de la moale la lichidă, au un miros puternic, iar culoarea diferă în funcţie de bacilul contractat şi de cât de avansată este boală. Animalele nu consumă furaje, nu au poftă de mâncare şi sunt deshidratate ( din cauza deselor descărcări diareice) . Uneori apare şi febra, alteori nu . Frecvent, diareea este insoţită şi de balonări mortale. Diareea la iepuri este mai usor de prevenit decât de combătut, fiind o boală gravă.

Tratament ale diareei la iepuri:
- fân şi seminţe
- ceai de mentă (la un litru de apă, un plic de ceai) + o pastiluţă de enteroguard pe zi
- frunze de salcâmAlbumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.